Tárkonyos zöldbableves

Publikálva: 2017. június 23.
Cimkék : leves 

Nagyon egyszerű, de annál finomabb tárkonyos zöldbableves.

Hozzávalók
3 adagra
  1. 2 evőkanál vaj
  2. 1 evőkanál búzaliszt (BL55)
  3. 120 g sárgarépa
  4. 100 g zellergumó (nyers)
  5. 3 gerezd fokhagyma
  6. 700 ml alaplé - zöldség
  7. 1 teáskanál tárkony (friss, vagy szárított)
  8. 2 csipet fehérbors (őrölt)
  9. 350 g zöldbab
  10. 250 ml főzőtejszín (15-20%-os)
Elkészítés
55 perc
  1. A répát és a zellert kockára, a zöldbabot kb. 3 cm-es darabokra vágjuk. Ha nincs otthon friss zöldbab, jó a fagyasztott, vagy az üveges is.

  2. A vajon kissé megpirítjuk a lisztet, majd rátesszük a répát, és a zellert. Az egészet átpirítjuk, felöntjük az alaplével, majd hozzáadjuk a fokhagyma gerezdeket.

  3. Megszórjuk tárkonnyal, majd hozzáadjuk a zöldbabot. Ha üveges zöldbabot használunk, azt akkor adjuk hozzá, ha már a többi zöldség megpuhult.

  4. Ha az összes zöldség megpuhult, lehúzzuk a tűzről, és beleöntjük a főzőtejszínt. Pár percig közepes lángon forraljuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

  5. Jó étvágyat kívánok a tárkonyos zöldbableveshez! :)