Tejszínes kelbimbó főzelék

Publikálva: 2017. június 28.
Cimkék : kelbimbó 

Aki eddig bizalmatlan volt a kelbimbóval kapcsolatban, annak feltétlenül ki kell próbálnia ezt a tejszínes kelbimbó főzeléket! ;)

Hozzávalók
3 adagra
  1. 300 g kelbimbó
  2. 1 csapott teáskanál só
  3. 2 csipet fehérbors (őrölt)
  4. 1 teáskanál majoránna
  5. 2 gerezd fokhagyma
  6. 2 db burgonya (megtisztított, hámozott)
  7. 600 ml víz
  8. 250 ml főzőtejszín (15-20%-os)
  9. 3 evőkanál búzaliszt (BL55)
Elkészítés
45 perc
  1. A kelbimbókat félbe, a burgonyát kis kockára vágjuk.

  2. A kelbimbót egy lábasba tesszük, majd hozzáadjuk a vizet. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majoránnával.

  3. Hozzáadjuk a fokhagyma gerezdeket, majd az egészet felforraljuk. Amikor felforrt, hozzáadjuk a burgonyát, majd az egészet puhára főzzük.

  4. Egy edényben összekeverjük a tejszínt a liszttel, teszünk hozzá a főzővízből, majd a főzelékhez adjuk. Folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik.

  5. Azonnal tálalhatjuk is az elkészült tejszínes kelbimbó főzeléket.