Tenger gyümölcsei spagetti

Publikálva: 2017. június 12.
Cimkék : spagetti 

A tenger gyümölcsei spagetti egyszerűen, és gyorsan elkészíthető étel, mégis kissé különleges.

Hozzávalók
2 adagra
  1. 200 g tészta - spagetti (száraz)
  2. 2 evőkanál olívaolaj
  3. 3 gerezd fokhagyma
  4. 400 g hámozott, darabolt paradicsom konzerv
  5. 260 g tenger gyümölcsei keverék - fagyasztott
  6. 1 mokkáskanál só
  7. 3 csipet fehérbors (őrölt)
  8. 1 mokkáskanál oregánó (morzsolt)
  9. 2 evőkanál kristálycukor
  10. 2 evőkanál zellerzöld (nyers)
Elkészítés
35 perc
  1. A spagettit enyhén sós vízben a szokásos módon megfőzzük.

  2. Az olíva olajat közepes lángon felhevítjük, belereszeljük a fokhagyma gerezdeket, majd kissé átpirítjuk. Nem kell nagyon felforrósítani, mert megéghet a fokhagyma és keserű lesz.

  3. Hozzáadjuk a paradicsom konzervet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk oregánóval.

  4. Tetszés szerint cukrozzuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott zellerzöldet. Pár percig alacsony lángon főzzük.

  5. Beletesszük a tenger gyümölcsei keveréket, és kb 10 perc alatt készre főzzük a mártást.

  6. Hozzáadjuk a megfőtt spagettit, majd az egészet alaposan összekeverjük.

  7. És már fogyaszthatjuk is a tenger gyümölcsei spagettit. :)