Violetta szelet

Publikálva: 2017. július 31.
Cimkék : sütemény 

Nagyon finom, vaníliás krémmel készült sütemény.

Hozzávalók
20 szelet
  1. A tésztához:
  2. 7 db tojásfehérje
  3. 7 evőkanál cukor
  4. 6 evőkanál darált dió
  5. 5 evőkanál finomliszt
  6. 6 g sütőpor
  7. A diós lapkenéséhez:
  8. 30 dkg nutella
  9. Továbbá:
  10. 30 dkg szögletes háztartási keksz
  11. 2 dl hosszú kávé
  12. A krémhez:
  13. 7 db tojás sárgája
  14. 7 evőkanál cukor
  15. 20 g vaníliás cukor
  16. 3 evőkanál víz
  17. 3,5 dl habtejszín
  18. A tetejére:
  19. 7 dkg olvasztott csokoládé
Elkészítés
80 perc
  1. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá vertem, majd hozzá kevertem a sütőporral, dióval elkevert lisztet.

  2. 180 C fokra melegített sütőben 25 perc alatt,24×39 cm-es szilikonos sütőpapírral bélelt tepsiben.

  3. A krém készítés: A tojás sárgákat a cukrokkal, vízzel gőz felett géppel felvertem, addig míg jól besűrűsödött. Ezután kihűtöttem.

  4. A tejszínt kemény habbá vertem és apránként hozzá adagolva a vaníliás tojáskrémmel együtt keményre vertem.

  5. A kihűlt tésztára simítottam a mogyorókrémet. A kekszet a kávéba mártottam és a nutellára sorban kiraktam.

  6. A habot rákentem és csokoládéval lecsurgattam. Legalább fél napot várjunk a szeleteléssel. Hűtőben tároljuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!