Vöröslencse főzelék

Publikálva: 2017. június 23.
Cimkék : lencse 

Igazán ízletes, és egészséges fogás ez a vöröslencse főzelék.

Hozzávalók
3 adagra
  1. 3 evőkanál olívaolaj
  2. 1 közepes fej vöröshagyma
  3. 1 teáskanál só
  4. 3 csipet fehérbors (őrölt)
  5. 1 evőkanál sűrített paradicsom
  6. 1 teáskanál mustár
  7. 2 gerezd fokhagyma
  8. 2 db babérlevél (friss, vagy szárított)
  9. 250 g vörös lencse (száraz)
  10. 600 ml víz
  11. 150 g joghurt - natúr
Elkészítés
35 perc
  1. A vörös lencsét hideg vízben többször, alaposan átöblítjük.

  2. Az apróra vágott vöröshagymát elkezdjük dinsztelni az olíva olajon, majd sózzuk, borsozzuk.

  3. Ha a hagyma megpuhult, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, és a mustárt, majd felöntjük vízzel.

  4. Beletesszük a fokhagyma gerezdeket, a babérleveleket és a vörös lencsét. Alaposan összekeverjük, majd kb 10 perc alatt, közepes lángon készre főzzük. Ha túlságosan elfőné a levét, akkor vízzel pótoljuk, de valószínűleg nem lesz rá szükség.

  5. Az elkészült főzeléket lehúzzuk a tűzről, apránként hozzákeverjük a natúr joghurtot, majd még egyet forralunk rajta.

  6. Bármilyen feltéttel, vagy akár önálló fogásként is tálalhatjuk a vöröslencse főzeléket.