Zöldséges csirkemell

Publikálva: 2017. június 8.
Cimkék : csirke, zöldség 

A zöldséges csirkemell egyszerű, ízletes fogás!

Hozzávalók
3 adagra
  1. A csirkemellhez
  2. 300 g csirkemell filé
  3. 8 csipet só
  4. 4 csipet fehérbors (őrölt)
  5. A raguhoz
  6. 5 evőkanál olívaolaj
  7. 3 gerezd fokhagyma
  8. 150 g zöldborsó
  9. 150 g petrezselyemgyökér, avagy fehérrépa
  10. 100 g sárgarépa
  11. 2 csapott evőkanál búzaliszt (BL55)
  12. 200 ml víz
  13. 2 teáskanál ételízesítő (pl.: Vegeta)
  14. 0.5 teáskanál köménymag (őrölt)
Elkészítés
50 perc
  1. A csirkemellet szeletekre vágjuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

  2. Egy edényben közepes lángon olajat hevítünk, majd belereszeljük a fokhagymát és kicsit megpirítjuk, hogy kiengedje az ízét. Nem szabad sokáig, mert megkeseredhet.

  3. Az olajba tesszük a csirkemell szeleteket, majd mindkét oldalát addig sütjük, amíg egy kis színt nem kap. Ha elkészült, kivesszük az olajból és félretesszük.

  4. A fennmaradó olajra tesszük az apróra vágott zöldségeket és a borsót, megszórjuk liszttel, majd átpirítjuk.

  5. Felöntjük annyi vízzel, hogy épphogy ellepje, majd megszórjuk ételízesítővel és őrölt köménnyel.

  6. Belehelyezzük az elősütött hússzeleteket és az egészet készre főzzük. Akkor jó, ha minden megpuhult és a szaft kissé besűrűsödött.

  7. Párolt rizzsel nagyon ízletes fogás a zöldséges csirkemell. :)